Διήμερο πεζοπορικών και εορταστικών εκδηλώσεων στον Πάρνωνα (1η και 2 Μαΐου 2010)

29/04/2010

Ο Ε.Ο.Σ. Σπάρτης σε συνεργασία με την Υπαίθριο Ζωή Σπάρτης και τη στήριξη του Δήμου Θεραπνών, Δήμου Οινούντος και Νομαρχιακού Αθλητικού Οργανισμού Λακωνίας, διοργανώνει διήμερο πεζοπορικών, ορειβατικών και εορταστικών εκδηλώσεων με αφορμή την ολοκλήρωση του έργου αποκατάστασης, ανάδειξης και προβολής του Δικτύου Μονοπατιών του Κεντρικού Πάρνωνα.

Από το πρωί του Σαββάτου (της Πρωτομαγιάς) μέχρι το απόγευμα της Κυριακής θα πραγματοποιούνται οργανωμένες πορείες με επίκεντρο τον οικισμό των Τσιντζίνων, του Βασσαρά και των Βεροίων. Η κεντρική εκδήλωση για την παρουσίαση του έργου αποκατάστασης των μονοπατιών θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο το βράδυ, στις 7.30, στην Κεντρική Πλατεία των Τσιντζίνων.

Για περισσότερες λεπτομέρειες των διαδρομών, δείτε το συνημμένο πρόγραμμα. Για δηλώσεις συμμετοχής, ώστε να διευκολυνθεί η διοργάνωση, να επικοινωνείτε με τη Γραμματεία του ΕΟΣ (27310 22574 και 2731026398 ώρες καταστημάτων) και με την Πρόεδρο της Υπαιθρίου Ζωής κ. Ρούλα Τζαβιδοπούλου (2731026435 ώρες καταστημάτων).

Περιττό να τονιστεί η μεγάλη αξία της συμμετοχής μας τόσο στις πορείες, όσο και στην εκδήλωση, προκειμένου να αναδειχθεί η σημασία των μονοπατιών και του εθελοντικού έργου μας στην τοπική κοινωνία και στους συνορειβάτες φιλοξενούμενούς μας.

Ε.Ο.Σ. Σπάρτης Υ. Ζ. ΣπάρτηςΟΡΕΙΒΑΤΙΚΕΣ, ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΝΩΝΑ (ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ)

Σάββατο, 1 Μαΐου
Πρωί :
Διαδρομές (με οδηγούς μέλη του Ε.Ο.Σ. Σπάρτης / Έναρξη πορειών 9.00 π.μ.) :

  1. Βασσαράς – Βέροια – Μονή Αγ. Αναργύρων – Τσίντζινα [ω.π. 5 - Μέτρια ]
  2. Καταφύγιο Πάρνωνα – Ρούσσα Πέτρα – Κορυφή Μεγ. Τούρλα και επιστροφή. [ω.π. 6 - Μέτρια-Δύσκολη ]

    [ Άφιξη στα Τσίντζινα (όσων ξεκινήσουν Σάββατο), τακτοποίηση στους χώρους κατασκήνωσης]

Απόγευμα :
Διαδρομές (με οδηγούς μέλη του Ε.Ο.Σ. Σπάρτης / Έναρξη πορειών 4.00 μ.μ.) :

  1. Τσίντζινα – Κονιακίτη Βρύση – Τσίντζινα [ω.π. 2.30 - Μέτρια. (κυκλική διαδρομή) ]
  2. Τσίντζινα – Αγ. Μαρίνα – Κελί – Τσίντζινα [ω.π. 1.15 - Εύκολη. (κυκλική διαδρομή) ]

Το βράδυ (7.00 μ.μ.):
Δείπνο και εκδηλώσεις στην πλατεία των Τσιντζίνων.

 

 

Κυριακή, 2 Μαΐου
Πρωί :
Διαδρομές (με οδηγούς μέλη του Ε.Ο.Σ. Σπάρτης)) :

  1.  Τσίντζινα – Γόγκαινα – Ανάληψη –Μονή Αγ. Αναργύρων – Βέρροια. (Έναρξη πορείας 9.00 π.μ.) [ω.π. 4 - Μέτρια. ]
  2. Τσίντζινα – Ψαρής – Μεγαναηλιάς – (Αγριάννοι). (Έναρξη πορείας 7.00 π.μ.) [ω.π. 6 - Δύσκολη. ]
  3. Καλλιθέα – Ξηροπήγαδο – Κοσμάς. (Έναρξη πορείας 7.00 π.μ.) [ω.π. 5 - Δύσκολη. ]
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ :

*[ Χωρίς οδηγούς από τον Ε.Ο.Σ. Σπάρτης, όποιοι επιθυμούν, μπορούν να πεζοπορήσουν επίσης στις διαδρομές Τσίντζινα – Αγιάννης( ω.π.1.20 - με επιστροφή), Τσίντζινα – Μονή Αγ. Αναργύρων(ω.π.1.30 - χωρίς την επιστροφή) , Τσίντζινα – Πευκιάς – Κελί – Τσίντζινα (ω.π. 3.30 - κυκλική διαδρομή), οι οποίες είναι πλήρως σηματοδοτημένες]

** [ Χρήσιμος χάρτης : Πάρνωνας (1:50.000), εκδόσεις ΑΝΑΒΑΣΗ.
Πληροφορίες- πρόσθετα στοιχεία διαδρομών : www. monopatia-parnona.gr
]
***[ Τα Τσίντζινα διαθέτουν έναν μικρό ξενώνα («Σχολαρχείο»), ο οποίος, λογικά, θα είναι πλήρης το τριήμερο αυτό. Τα αμέσως κοντινά χωριά (Βασσαράς, Βέροια, Αγριάννοι,) δεν διαθέτουν ξενώνα. Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν τα χωριά Καρυές (με πολλούς ξενώνες), Βαμβακού (ξενώνας). Αυτά στην περίπτωση που κάποιοι έχουν πρόβλημα με την «κατασκήνωση»…]